Beneficii Ecdysterone
- mentine echilibrul de azot in organism
- stimuleaza sinteza proteica
- ajuta la construirea masei musculare
- creste forta si rezistenta
- reduce oboseala
- stimuleaza sistemul imunitar
Se recomanda suplimentul nutritional HAYA LABS Ecdysterone 250 mg pentru surmenaj fizic si psihic la sportivi si oameni sportivi pentru inlaturarea simptomelor de nevroza din cauza epuizarii, pentru cresterea stabilitatii corpului impotriva surmenajului si in cazurile de obosire rapida si recuperare dupa traumatisme sau boli. In sportul profesionist este folosit pentru realizarea stabilitatatii fizice si psihice, fara efecte secundare asupra sistemului cardio-vascular si sistemului imunitar.
O serie de studii arata activitatea anabolica a beta ecdysterone, precum si lipsa de nocivitate si siguranta pentru utilizarea in timpul training-urilor dure sau suprasolicitare fizica. HAYA LABS Ecdysterone 250mg. influenteaza pozitiv tulburarile functionale ale sistemului nervos central, care limiteaza efectul psiho-stimulator asupra organismului.
Ecdisteroizii sunt comercializati pe scara larga pentru sportivi ca supliment alimentar, facand publicitate pentru a creste forta si masa musculară in timpul antrenamentelor de rezistenta, pentru a reduce oboseala si pentru a usura recuperarea. Mai multe studii au raportat o gama larga de efecte farmacologice ale ecdisteroizilor la mamifere, cele mai multe benefice pentru organism. In anii 1980, cel mai activ fitoecdisteroid, ecdysterona (beta-ecdysone, un „secret rus”), a fost suspectat de a fi folosit de sportivii olimpici rusi. Nivelurile de ecdisteroizi din dieta occidentala sunt in general scazute (de obicei in intervalul mai mic de 1 mg · zi-1), in timp ce dozele utilizate de culturisti sunt indicate intr-un interval de pana la 1000 mg · zi-1.
Studii recente sugereaza ca efectul anabolic al ecdysteronei, un hormon steroid natural pretins ca sporeste performanta fizica, este mediat de legarea receptorului de estrogen (ER). In comparatie cu agentii anabolici interzisi (de exemplu, metandienona si altele), ecdysterona s-a dovedit a fi chiar mai eficienta intr-un studiu recent efectuat la sobolani. Cu toate acestea, studiile stiintifice la oameni sunt foarte rar accesibile. Astfel, proiectul nostru a vizat investigarea efectelor produselor care contin ecdysterone asupra exercitiului sportiv uman.
Pentru a asigura specificitatea efectelor masurate, a fost efectuata, de asemenea, o examinare cuprinzatoare a substantelor interzise care imbunatatesc performanta. In plus, suplimentul administrat a fost testat pentru absenta contaminarilor cu steroizi anabolizanti inainte de administrare. Au fost observate cresteri semnificativ mai mari ale masei musculare la acei participanti carora li s-a administrat ecdysterona. Aceleasi efecte hipertrofice au fost, de asemenea, detectate in vitro in miotuburile C2C12. Chiar si mai relevante in ceea ce priveste performanta sportiva, s-au observat cresteri semnificativ mai pronuntate ale performantei cu o singura repetitie. Nu a fost observata nicio crestere a biomarkerilor pentru toxicitatea hepatica sau renala. Aceste date subliniaza eficacitatea suplimentarii ecdysteronei in ceea ce priveste performanta sportiva. Rezultatele noastre sugereaza cu tarie includerea ecdysteronei in lista substantelor si metodelor interzise in sport in clasa S1.2 „alti agenti anabolizanti”.
Ecdisteroizii sunt folositi pe scara larga ca inductori pentru sistemele de schimbare a genei bazate pe receptori de ecdisteroizi de insecte si gene de interes plasate sub controlul elementelor de raspuns ecdisteroid. Revizuim aici aceste sisteme, care sunt utilizate in prezent in principal in vitro cu celule cultivate pentru a analiza rolul unei game largi de gene, dar care se asteapta sa reprezinte baza viitoarelor strategii de terapie genetica. Astfel de evolutii ridica mai multe intrebari, care sunt abordate in detaliu.
Toate aceste efecte farmacologice au condus la dezvoltarea unei game largi de preparate care contin ecdisteroizi, care sunt utilizate in principal pentru proprietatile lor anabolice si / sau „adaptogene” asupra oamenilor (sau cailor sau cainilor). In acelasi mod, au fost depuse un numar din ce in ce mai mare de brevete referitoare la diferite efecte benefice ale ecdisteroizilor in multe domenii medicale sau cosmetice, ceea ce face ca ecdisteroizii sa fie candidati foarte atragatori pentru mai multe utilizari practice.
Poate fi pus la indoiala daca toate aceste actiuni farmacologice sunt compatibile cu dezvoltarea comutatoarelor genetice induse de ecdisteroizi pentru terapia genica si, de asemenea, daca ecdisteroizii ar trebui clasificati printre substantele dopante.
Prospect Ecdysterone
Mod de administrare: Luati 1 capsula de 3 ori pe zi, cu mese.
Compozitie: Rhaponticum carthamoides (Extract standardizat la minim 80% Ecdysterones) 250 mg.
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.