Beneficii resveratrol
• Mentine sanatatea colonului
• Un antioxidant natural puternic care protejeaza ADN-ul
• Reface nivelul de glutation (antioxidantul nostru cel mai important)
• Creste nivelul de reductaza chinona (ficatul foloseste aceasta enzima pentru detoxifiere)
• Mentine sanatatea prostatei
• Actioneaza ca un fitoestrogen benefic
• Demonstrat ca reduce nivelul de oxidare a LDL (colesterolul rau)
• Imbunatateste ameliorarea ranilor pielii
Unde gasim Resveratrol?
S-au gasit in struguri si in vin, Resveratrolul este un antioxidant natural care contine o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi antivirale, neuroprotectore, anti-imbatranire, efect anti-inflamatorii si de prelungire a vietii.
Resveratrolul este un compus de protectie produs de strugurii rosii si alte plante ca o aparare impotriva parazitilor. In timp ce anterior vinul rosu continute 8 la 10 mg de resveratrol pe litru, din pacate aproape ca nu este nici un resveratrol astazi in vinul rosu ca urmare a utilizarii pe scara larga a pesticidelor. Am reusit totusi sa gasim o sursa de resveratrol cu grad farmaceutic, extras direct din strugurii rosii, care sa pastreaze echilibrul natural al tuturor compusilor sai activi: polifenoli, flavonoide, antocianidine si oligo proantocianidine (OPC). Aceasta este apoi imbogatita cu resveratrol extras din planta Polygonum cuspidatum.
Ce este Resveratrolul?
Resveratrolul face parte din grupul de plante numite polifenoli. Polifenolii sunt considerati a fi antioxidanti, principala functie a lor fiind minimizarea formarii radicalilor liberi, protejand astfel organismul impotriva bolilor de inima.
El este un compus natural si a fost descoperite in alimente bogate troscotul chinez si japonez (planta cu continutul cel mai mare de resveratrol), pielea strugurilor rosii, afinele murele, fistic, boabe de cacao si unele fructe de padure (zmeura, dude). Functia principala este de a neutraliza radicalii liberi, care sunt responsabili de procesul de imbatranire, datorita propietatilor antioxidante.
Strugurii produc resveratrol in pielea lor pentru a proteja planta impotriva infectiilor si bolilor fungice si pentru a o proteja de soare, de aceea vinul contine un nivel mare in comparatie cu alte alimente.
Vinul rosu are concentratia de resveratroll mai mare decat vinul alb. De asemenea, s-a demonstrat ca strugurii crescuti in medii mai umede produc o cantitate mai mare de resveratrol decat cei crescuti in medii mai aride. Se gaseste si in semintele, toscovina, frunzele si tulpinile strugurilor.
In SUA el se obtine dintr-o planta de origine japoneza sau chineza numita troscot (Polygonum cuspidatum). In alte tari el este extras din vin rosu sau struguri rosii.
Cele mai multe studii privind beneficiile resveratrolului s-au efectuat in Franta, deoarece populatia franceza are o dieta bogata in grasimi, bea multa cafea si fumeaza. Rezultatele au aratat ca resveratrolul scade semnificativ bolile de inima, chiar in aceste conditii, precum si nivelul colesterolului ridicat, hipertensiunea arteriala, atacuri de cord si accidentul vascular cerebral.
Paradoxul francez este legat de longevitate, care se datoreaza si cantitatilor moderate al consumului de vin rosu.
Este un antioxidant care detoxifica moleculele ce oxideaza alte molecule si tesuturi si functioneaza foarte bine pentru marirea oxidului de azot. Productia radicalilor liberi este foarte mare in timpul stresului sau inflamatiei, ei oxideaza ADN ului, membranele celulare si alte structuri vitale, de exemplu mitocondriile.
Are multe beneficii, de aceea sunt numerosi producatori si furnizori ai acestui supliment.
Resveratrolul este un polifenol din grupul fitoalexinelor – substante secretate de plante pentru apararea impotriva agentilor patogeni. Se gaseste in ambele forme stereoizomerice (cis si trans), insa forma cea mai activa este trans-resveratrol extrasa din Polygonum cuspidatum.
Pterostilbenii apartin unei clase de compusi numiti fitoalexine, substante antimicrobiene sintetizate in mod natural de plante atunci cand sunt atacate de agenti patogeni, cum ar fi bacterii sau ciuperci.
Prospect Resveratrol
Compozitie:
Per 1 tableta
Resveratrol .... 20 mg
(din Polygonum cuspidatum)(radacina, minim 18mg trans-resveratrol)
Struguri .... 100 mg
(Ancellota lambrusco)(extract din coaja, garantat 25% polifenoli)
Struguri .... 50 mg
(Vitis vinifera)(extract din samburi, garantat 95% polifenoli)
trans-Pterostilben .... 5 mg
Vitamina C .... 100 mg
Ceai verde .... 200 mg
(Camellia sinensis)(extract din frunza 5:1, garantat 50% polifenoli)
Quercitina .... 100 mg
Mod de administrare:
Cate 1 tableta/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.