Beneficii radacina Kudzu
- poate ajuta la ameliorarea leziunilor hepatice,
- poate atenua simptomele menopauzei,
- poate reduce inflamatia,
- poate promova sanatatea inimii,
- poate atenua durerile de cap severe,
- usor de administrat
Ce este Kudzu?
Radacina Kudzu, numita si sageata japoneza, este originara din China, Japonia si Coreea. Aceste culturi l-au folosit pe scara larga de secole. Astazi, kudzu creste si in alte parti ale lumii, inclusiv in sudul Statelor Unite. Planta este o vita de vie care creste adesea peste alte plante si copaci. Ca atare, unii oameni considera ca este o buruiana invaziva.
De peste 2.000 de ani, oamenii au folosit radacina de kudzu in medicina traditionala chineza in scopuri precum ameliorarea febrei, a diareei si chiar a diabetului si a bolilor de inima.
In forma sa bruta, radacina de kudzu seamana cu alti tuberculi de radacina, cum ar fi cartofii sau ignamele. Are pielea bronzata, carnea alba si o forma alungita. Planta kudzu seamana cu iedera otravitoare, asa ca este important sa stii cum sa o identifici corect.
Utilizari
Astazi, cele mai populare moduri de a folosi radacina de kudzu sunt ca supliment pe baza de plante sau ceai de radacina. Cu toate acestea, puteti consuma si radacina de kudzu ca aliment. Oamenii mananca adesea diferite parti ale plantei crude, sotate, prajite, coapte sau jeleate.
Puteti manca radacina ca si alte legume radacinoase, cum ar fi cartofii sau rutabaga. Radacinile de kudzu pot fi uscate si macinate intr-o pulbere, pe care unii oameni o folosesc ca paine pentru prajeli sau ca ingrosator pentru supe si sosuri. In plus, frunzele plantei kudzu, varfurile de vita de vie si florile de flori violet sunt, de asemenea, comestibile.
Beneficiile radacinii Kudzu
Radacina de Kudzu contine mai mult de 70 de compusi ai plantelor, dintre care unii pot fi responsabili pentru potentialele beneficii pentru sanatate ale radacinii.
Poate reduce dependenta de alcool
Unele studii sugereaza ca radacina de kudzu poate ajuta la reducerea tulburarilor legate de consumul de alcool sau a dependentei de alcool.
Un mic studiu a analizat efectele kudzu la 17 barbati cu varsta cuprinsa intre 21 si 33 de ani care au raportat ca au baut aproximativ 22-35 de bauturi pe saptamana. Cercetatorii au oferit participantilor fie extract de kudzu, fie un placebo in fiecare zi, timp de 4 saptamani.
Participantii au raportat dorinta si consumul de alcool pe durata studiului. Cercetatorii au descoperit ca extractul de kudzu nu a avut niciun efect asupra poftei de alcool, dar a redus numarul de bauturi alcoolice saptamanale cu 34-57%. In plus, barbatii care au luat kudzu au consumat mai putine zile intense de alcool pe saptamana si au avut mult mai multe zile consecutive fara consum de alcool.
Un alt studiu a constatat ca persoanele care au luat puerarin, un extract de izoflavone din planta kudzu, inainte de a bea, au luat mai mult timp sa consume bauturi alcoolice. Acest efect a fost observat si in alte studii. In unele cazuri, chiar si o singura doza de extract de kudzu a redus consumul de alcool si a minimizat consumul excesiv de alcool.
Este important de retinut ca aceste studii au folosit extract de kudzu, care poate contine si alte parti ale plantei de kudzu in afara de radacina. Astfel, oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari in acest domeniu in special asupra efectelor radacinii de kudzu.
Poate ajuta la diminuarea leziunilor hepatice
Radacina de Kudzu este bogata in antioxidanti, compusi care protejeaza celulele de stresul oxidativ care poate duce la boli. Izoflavona puerarina este cel mai abundent compus antioxidant din vita de vie kudzu.
Un studiu efectuat la soareci a constatat ca extractul de vita de vie de kudzu a fost extrem de benefic in diminuarea leziunilor hepatice induse de alcool, prin eliminarea radicalilor liberi nocivi si prin stimularea sistemului antioxidant natural.
Poate atenua simptomele menopauzei
Unele companii de sanatate vand speciile de radacina de kudzu Pueraria mirifica ca supliment pentru femeile aflate la menopauza si in postmenopauza. Radacina de Kudzu contine fitoestrogeni, compusi vegetali despre care oamenii de stiinta au descoperit ca actioneaza in mod similar cu estrogenul din corpul uman.
Radacina de kudzu poate ajuta la ameliorarea unora dintre cele mai frecvente plangeri ale menopauzei, inclusiv bufeurile si transpiratiile nocturne.
Studiile mici pe oameni au observat imbunatatiri remarcabile ale acestor simptome de menopauza, printre altele, cum ar fi uscaciunea vaginala. Cu toate acestea, alte cercetari au gasit dovezi neconcludente pentru aceasta utilizare.
Alte beneficii potentiale
In timp ce oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari cu privire la efectele asupra sanatatii ale kudzu, unele studii sugereaza ca radacina de kudzu poate avea alte beneficii pentru sanatate care merita luate in considerare.
Unele dintre acestea includ:
• Poate reduce inflamatia. Un studiu pe animale a constatat ca izoorientina, un compus izolat din radacina de kudzu, a crescut nivelul de antioxidanti si a redus markerii de inflamatie la soarecii cu labele umflate.
• Poate promova sanatatea inimii. Radacina de Kudzu a oferit beneficii de protectie a inimii soarecilor cu leziuni cardiace induse de arsuri. Oamenii l-au folosit si in medicina traditionala chineza pentru boli de inima, dar oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari in acest sens.
• Poate atenua durerile de cap severe. Un mic raport de caz care a implicat 16 persoane cu dureri de cap frecvente in grup a constatat ca radacina de kudzu a redus intensitatea durerii de cap la 69% dintre oameni, frecventa la 56% si durata la 31%.
Concluzie
Radacina Kudzu este radacina comestibila a genului de plante Pueraria. Planta kudzu este o vita de vie care seamana cu iedera otravitoare si este originara din mai multe tari asiatice.
Puteti gati si manca radacina de kudzu la fel ca alte legume cu tuberculi, cum ar fi cartofii. Oamenii il mananca mai frecvent sub forma uscata si sub forma de pudra, pe care il puteti folosi ca agent de ingrosare, supliment pe baza de plante sau ceai.
In timp ce radacina de kudzu are o istorie lunga in medicina traditionala chineza, oamenii o folosesc cel mai adesea pentru a ajuta la minimizarea dependentei de alcool. Poate avea si alte beneficii, cum ar fi simptomele menopauzei.
Unele dovezi sugereaza ca radacina de kudzu poate ajuta la afectarea ficatului, in timp ce alte dovezi preliminare sugereaza ca poate provoca leziuni hepatice in anumite cazuri. Oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari asupra efectelor radacinii de kudzu la oameni pentru a investiga aceste efecte asupra ficatului.
Radacina de kudzu poate interactiona cu anumite medicamente sau poate prezenta alte riscuri pentru sanatate pentru anumite persoane. Prin urmare, este intotdeauna cel mai bine sa va consultati furnizorul de asistenta medicala inainte de a-l lua.
Prospect radacina Kudzu
Ingrediente:
Kudzu-Wurzel-Extrakt 30: 1 (Pueraria lobata) standardisiert auf 40% Isoflurone, Inulin (Chicorée-Wurzel), Kapsel (Pflanzenzelulose - Hydroxypropylmethylcellulose - Bestandteil der Kapsel), L-Leucin (exogene Aminosäure).
Mod de administrare- Ca supliment alimentar, consumati 2 capsule in timpul zi impreuna cu lichide.
Marimea portiei- 2 capsule
Portii in flacon- 60
Greutatea neta a produsului- 84g
Informatii nutritionale- Cantitate/portie (per 2 capsule)
Extract Kudzu- 1000 mg*
- Din care 40% isoflavone
Inulina- 330 mg*
L-leucina probiotica- 70 mg*
*Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita.
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.